Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων

20141121 Prasini KivotosΑντιπροσωπία της Πράσινης Κιβωτού, στα πλαίσια του προγράμματός της για ενημέρωση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 20-11-2014 τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου.
Την αντιπροσωπία των μελών του Δ.Σ της Πράσινης Κιβωτού, απουσιαζούσης της προέδρου της κ. Ελ. Τζιότζιου - Μηλιώνη σε προγραμματισμένο ταξίδι, αποτελούσαν ο αντιπρόεδρος κ. Στέργιος Βέργος, ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Ζορμπάς και ο ταμίας κ. Β. Μαλέκας.
Τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για την μέχρι τώρα παρουσία της Πράσινης Κιβωτού ως μέρος της κοινωνίας των πολιτών και επισήμαναν ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της βρίσκεται το τρίπτυχο «Άνθρωπος - Κοινωνία – Περιβάλλον».

Στη συνέχεια η ενημέρωση είχε ως αντικείμενο τόσο τον προγραμματισμό δράσεων του Δήμου Τρικκαίων με την Κοινωνίας των Πολιτών και τον Εθελοντισμό όσο και τις παρεμβάσεις του Δήμου για το Περιβάλλον που είναι πολύ φιλόδοξες και άκρως ενδιαφέρουσες.
Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος δράσης της Πράσινης Κιβωτού στα πλαίσια της λειτουργίας της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θεμελιώνεται στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία (άρθρο 11 της Συνθήκης για την Ε.Ε.), στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η θέσπιση ανοιχτού, διαφανούς και τακτικού διαλόγου με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προετοιμασία των προτάσεων κάθε δομή του Κράτους να προέρχεται ύστερα από διαβούλευση με τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.
Τόσο η επίσκεψη, όσο και το ενημερωτικό σημείωμα που παραδόθηκε στον κ. Δήμαρχο δεν έχουν απλά εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά είναι δηλωτικά της επιθυμίας της Πράσινης Κιβωτού για μια στενή συνεργασία με το Δήμο για την επίλυση προβλημάτων σε πραγματικό χρόνο.
Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις και στους υπόλοιπους τρείς Δήμους του νομού μας και φυσικά στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Tags: Εθελοντισμός, Κοινωνία των πολιτών

Εκτύπωση Email