Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα 2016

DSC02155Η Πράσινη Κιβωτός σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το Δήμο Τρικκαίων, την Ομάδα Εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων, και την συμμετοχή της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Τ.Ε.Ι Θεσσαλίας με έδρα τα Τρίκαλα

Διοργανώνουν για 2η χρονιά

στα Τρίκαλα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, τη δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» προκείμενου να συμβάλλουν, στην προσπάθεια δραστικής μειώσεις των τροχαίων ατυχημάτων.
Ειδικότερα:
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ κατά την οδήγηση.
Στόχος του προγράμματος: Ενημέρωση των νέων για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ και παρακίνηση για καθιέρωση του «Οδηγού της παρέας» να μη πίνει και να οδηγεί με ασφάλεια τους φίλους του πίσω μετά τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

 

Ομάδα εθελοντών θα βρίσκεται έξω από το νυχτερινό κέντρο που συμμετέχει στη δράση, για να ενθαρρύνει τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας». Το σύνθημα μας είναι:

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει... Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

Ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με το World Health Organization (WHO), τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 – 29 ετών, δεύτερη για ηλικίες 5 – 14 και τρίτη για ηλικίες 30 – 44 ετών. Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ETSC (European Transport Safety Council) τα τροχαία δυστυχήματα που σχετίζονται με κατανάλωση αλκοόλ είναι η κύρια αιτία θανάτου στην ηλικιακή ομάδα 16 - 25 ετών.
Οι άνθρωποι της Πράσινης Κιβωτού και οι Εθελοντές αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση και ενθάρρυνση από την ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή μας προσπάθειά να ενημερώσουμε το κοινό, για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.
Αναφέρουμε ενδεικτικά στοιχεία της περσινής μας προσπάθειας:
Περίπου 250 νέοι συμμετείχαν στη δράση και συμφώνησαν να φορέσουν το αναγνωριστικό βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους να μην πιούν. Το 30% ήταν γυναίκες, ενώ η πλειοψηφία άνδρες, και το ηλικιακό φάσμα μεταξύ 20 – 45 ετών. Το 73% από αυτούς προέβη σε φιλικό αλκοτέστ, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης των πολιτών από τη μεριά μας. Από αυτούς, το 77% κράτησαν την υπόσχεσή τους να μείνουν κάτω από το νόμιμο όριο του 0.25 (0.10 για τους επαγγελματίες, τους νέους οδηγούς και τους δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ.


Για την περσινή μας δράση στα Τρίκαλα μπορείτε δείτε :
1. Βίντεο
- Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα 2015 - Τρίκαλα (1)
- Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα 2015 - Τρίκαλα (2)
- Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα 2015 - Τρίκαλα (3)

2. Αποσπάσματα τηλεοπτικής εκπομπής
Στην εκπομπή ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7:00-10:00 στις 18-10-2015, όπου παρέστη η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» κα. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά και μίλησε για τη δράση, παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από την εκδήλωση στα Τρίκαλα (Βλ. χρονικό σημείο 2:33:51 )
http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/18okt2015-ert-enimerosi-0700-1000/

Tags: Εθελοντισμός, Ποιότητα ζωής

Εκτύπωση Email

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin