ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

56857616 2046688785624202 791794903397957632 n

Είναι το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσαν, η Πράσινη Κιβωτός, η Αντιπεριφέρεια Τρικάλων και ο Δήμος Μετεώρων
την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 10:45 το πρωί,
στην αίθουσα "Νίτσα Λιάπη", στην Καλαμπάκα
Μια ημερίδα υψηλού επιπέδου, με εξαίρετους εισηγητές που κατέθεσαν επιστημονικά δεδομένα από έρευνες τους αλλά και την εμπειρία τους τόσο από εθνικές όσο και από φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη και συνεχώς πολλαπλασιάζονται λόγω της εντεινόμενης κλιματικής αλλαγής.
Κάλυψαν πολύπλευρα το τεράστιο αυτό θέμα, σε όλες τις διαστάσεις του και ενθουσίασαν το ακροατήριο που στο μεγαλύτερο ποσοστό αποτελούσαν ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων, εκπαίδευσης, πυροσβεστικής, δασαρχείων, αστυνομίας, οργανισμών, εθελοντικών οργανώσεων και απλοί πολίτες.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Ημερίδα για τις Φυσικές Καταστροφές στην Καλαμπάκα

Afisa F KΤην Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 11 το πρωί, στην αίθουσα "Νίτσα Λιάπη" στην Καλαμπάκα, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο Δήμος Καλαμπάκας σε συνεργασία με την Πράσινη Κιβωτό, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:

 “ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ”

 Εισηγητές είναι:

Ο κ. Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας
με θέμα:

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Η Κοινωνία των Πολιτών αρωγός στις επαγγελματικές διεξόδους των Νέων

kybotos2 prosklhshB sel 3 1Hmerida 9 5 2018Μια ακόμη ποιοτική εκδήλωση με πρωτοβουλία της Πράσινης Κιβωτού και συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, την Τετάρτη το απόγευμα, της 9ης Μαΐου 2018 και ώρα 17.30, με θέμα:
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αρωγό την Κοινωνία των Πολιτών, στο δρόμο για ένα Αειφόρο Αύριο της Υπαίθρου που θα δώσει επαγγελματικές διεξόδους στους Nέους».
Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι ο κ. Στέλιος Κούλογλου από την Ευρωβουλή, ο κ. Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και ο κ. Σταύρος Μπένος Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.
Οι διοργανωτές φιλοδοξούν, η Ημερίδα αυτή με τη συμμετοχή καταξιωμένων εισηγητών που βλέπουν μπροστά από την εποχή τους να αποτελέσει μια καλή αφορμή για να πάνε καλύτερα τα πράγματα στον τόπο μας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Ημερίδα: «Οι Νέοι στο Σταυροδρόμι του Αύριο»

Hmerida 9 5 2018Μια ακόμη ποιοτική εκδήλωση με πρωτοβουλία της Πράσινης Κιβωτού και συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα, την Τετάρτη το απόγευμα, της 9ης Μαΐου 2018 και ώρα 17.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα:
"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αρωγό την Κοινωνία των Πολιτών, στο δρόμο για ένα Αειφόρο Αύριο της Υπαίθρου που θα δώσει επαγγελματικές διεξόδους στους Nέους".
Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι:

ο κ. Στέλιος Κούλογλου από την Ευρωβουλή,
ο κ. Κώστας Αγοραστός Περιφερειάρχης Θεσσαλίας,
ο κ. Κώστας Μπακογιάννης Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και
ο κ. Σταύρος Μπένος Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Συμμετοχή σε ενημερωτική συνάντηση Ευρωπαϊκής Σύμπραξης

ANKAΤην Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΑΝΚΑ, στην Καρδίτσα, η ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ προσκλήθηκε και συμμετείχε με εκπροσώπους της ΑΝΚΑ, του ΚΠΕ Μουζακίου και της «Οικόσφαιρας» σε ενημερωτική διερευνητική συνάντηση στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής Σύμπραξης στην οποία την Ελλάδα εκπροσωπεί το Εργαστήριο Αγροτικού χώρου του Τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας .
Το θέμα της συζήτησης αφορούσε τις περιοχές και τα παραγωγικά οικοσυστήματα σε περιοχές Υψηλής Φυσικής Αξίας (ΥΦΑ )καθώς και τις καινοτόμες δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ή ήδη αναπτύσσονται με σκοπό την υποστήριξη της παραγωγής προϊόντων που σέβονται και προστατεύουν τους τοπικούς φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους που χρησιμοποιούν.
Στόχος του προγράμματος είναι η εμπλοκή των νέων και ιδιαίτερα πτυχιούχων σε όλα τα στάδια του προγράμματος με σκοπό να επιστρέψουν στον τόπο τους και να πάρουν τις τύχες της ανάπτυξης στα χέρια τους.

Εκτύπωση Email

Περισσότερα Άρθρα...

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin