• Αρχική

Πώς χάθηκε η Aυτάρκεια στη Xώρα: To παράδειγμα της Θεσσαλίας

2113 520x390Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, στη λεκάνη απορροής των νερών του όρους Κόζιακα και ανάμεσα στις αγροτικές κοινότητες Κόκκινου Πύργου, Αγίων Αποστόλων, Ρογγίων, Διπόταμου και Πυργετού βρίσκονται οι φλέβες (κανάλια) με τρεχούμενο νερό ήπιας ροής.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Νέος κανονισμός σπόρων της ΕΕ

sporoiΤον περασμένο Μάϊο δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο του Κανονισμού για την εμπορία σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, το οποίο προτείνει η Κομισιόν για έγκριση από Ευρωβουλή και Συμβούλιο των Υπουργών.

Το κείμενο εκ πρώτης όψεως αποτελεί συμβιβασμό μετά από τις πιέσεις των πολιτών σε όλη την Ευρώπη και την καμπάνια που πραγματοποιήθηκε σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα) για διασφάλιση των δικαιωμάτων των γεωργών και της υπάρχουσας πολύτιμης γεωργικής βιοποικιλότητας. Το κείμενο όμως μακράν απέχει από το επιθυμητό και προσδοκούμενο καθώς μόνο επιφανειακά δεν θίγει το μέλλον των ντόπιων, αβελτίωτων, παραδοσιακών ή νεώτερων και κυρίως των μη «καθαρών» ποικιλιών που αναπαράγει, καλλιεργεί, ανταλλάσσει και διακινεί τοπικά ο γεωργός.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Οι «Θεατρικές διαδρομές» συνεχίζουν ...

Theatrikes diadromes 28-6-14Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων «Θεατρικές διαδρομές», μετά την περσινή πρώτη τους εμφάνιση με την «Εταιρία Θαυμάτων», συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά την προσπάθειά τους, αυτή τη φορά με την κλασσική κωμωδία των Σακελλάριου - Γιανακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Εγχειρίδιο υγιεινής και οικολογικής διατροφής!

diatrofinal 01Ένας χρήσιμος οδηγός με «προτάσεις για μία καλύτερη διατροφή» ως ένα εναλλακτικό εγχειρίδιο με πληροφορίες, απαντήσεις και καλές πρακτικές για θέματα διατροφής και υγείας!

Ο οδηγός υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Δείτε το εγχειρίδιο της καλής διατροφής, κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή: WWF Ελλάς

Εκτύπωση Email

Περισσότερα Άρθρα...

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin