Όραμα

Η «Πράσινη Κιβωτός» είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που επενδύει σε πρόσωπα, δραστηριότητες και ιδέες και οραματίζεται μια διαφορετική οπτική στο τρίπτυχο «Άνθρωπος - Κοινωνία – Περιβάλλον».
«Στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο, ακούμε τη φωνή της κοινωνίας και βλέπουμε και το δέντρο και το δάσος και όλες τις ευκαιρίες, εκεί που κάποιοι βλέπουν μόνο αποκαΐδια και απογοήτευση...»

Αυτές οι τρείς λέξεις «Άνθρωπος - Κοινωνία - Περιβάλλον» αποτελούν για μας μια πυξίδα ηθικής, που μας κρατά πάντοτε στη σωστή κατεύθυνση και αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τις προτεραιότητες μας σε αυτή την συγκυρία της πολυδιάστατης κρίσης.

Η Ιστορία μας...

«Το μυστικό για να επιτύχεις την αλλαγή είναι να επικεντρώσεις σε αυτή όλη σου την ενέργεια.
Όχι για να αντιπαρατεθείς με το παλιό, αλλά για να χτίσεις το νέο.»
Σωκράτης― Socrates

Η «Πράσινη Κιβωτός» ιδρύθηκε το 2013, χωρίς σημαντικά οικονομικά κεφάλαια, αλλά με κεφάλια ανθρώπων γεμάτα ιδέες για να προσφέρουν, να εμπνεύσουν και να δημιουργήσουν. Ο στόχος μας ήταν να αλλάξουμε την σπιλωμένη εικόνα που είχε διαμορφωθεί για τις αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες και τις μη Κυβερνητικές οργανώσεις, την κακή προίκα, που ακολουθούσε τη λέξη «εθελοντισμός» και να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες που θέλουν την κρίση να γεννάει μόνο ... μεγαλύτερη κρίση.

Στόχος μας έγινε γρήγορα να διαμορφώσουμε την εικόνα ότι και στις πιο δύσκολες συγκυρίες, πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλα τα πλάσματα, όχι ως αυτόνομες κι απομονωμένες μονάδες, αλλά ως άτομα-πρόσωπα μίας μεγάλης παγκόσμιας κοινότητας, όπου όλοι έχουμε δικαίωμα να χτίσουμε ένα δίκαιο κόσμο και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και σε αρμονία με όλα τα άλλα πλάσματα.

Σύμμαχοι μας έγιναν ακόμα πιο γρήγορα, άνθρωποι με τις ίδιες ανησυχίες και το ίδιο όραμα με μας... Άνθρωποι από την περιοχή μας, με το ίδιο τοπικό ενδιαφέρον, αλλά και φίλοι από άλλες περιοχές της χώρας, εκπαιδευτικοί και επιστήμονες του περιβάλλοντος, αλλά και «Συνεργάτες» ανεξαρτήτως κλάδου και κατεύθυνσης που πίστεψαν ότι το στοίχημα για να αλλάξει ο κόσμος, είναι να κάνουμε μία... καλή αρχή.

Και ξεκινήσαμε από τον τόπο μας, δίπλα στους νέους ανθρώπους, με στόχο μέσα από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα, να τους φέρουμε σε επαφή με εμπειρίες ανάπτυξης και καλών πρακτικών από άλλες χώρες, να τους ανοίξουμε δρόμους ζωής. Εμείς θα συνεχίσουμε μέσα από τη Δια Βίου Μάθηση, την Εκπαίδευση και Κατάρτιση, τις δικές μας αναζητήσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμβάλλοντας ώστε να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας ... σε μια καλύτερη συνέχεια...

Έτσι πραγματοποιήσαμε μια ιδέα χρόνων... που γεννήθηκε σε ένα περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό ταξίδι...
Ξεκινήσαμε με στόχο «να κάνουμε πράξη και καθημερινότητα καινοτόμες ιδέες με επίκεντρο τον Άνθρωπο και με κύριους άξονες την Κοινωνία και το Περιβάλλον»...
Συνεχίζουμε με τη δέσμευση να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να επικεντρώνουμε όλη μας την ενέργεια, για να Χτίσουμε το Νέο...

Γίνε κι εσύ Φίλος μας.
Χρειαζόμαστε τις ιδέες σου!

Εκτύπωση Email

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin