Η Πράσινη Κιβωτός στην Καστοριά

Αφού βάλαμε στην άκρη την πανδημία του Covid, τις ιώσεις και τις γρίπες... είπαμε να στείλουμε το πρώτο κάλεσμα στα μέλη και τους φίλους μας για την πρώτη εκδρομή μας!

Και σαν έτοιμοι από καιρό... ανταποκριθηκαν πολλοί και το λεωφορείο γέμισε... 

 

 Όμως ,  όταν υπάρχει μια καλή ομάδα... με καλή διάθεση... και ένας όμορφος προορισμός... η επιτυχία  της εκδρομής είναι δεδομένη... 

 Και έτσι ξεκινήσαμε το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου με σύμμαχό μας έναν θαυμάσιο ανοιξιάτικο,αν και Φλεβάρης,καιρό, για την Καστοριά ! 

Αφού προσκυνησαμε το πρωί στο Μοναστήρι της Παναγίας στο Μικρόκαστρο βρεθήκαμε σύντομα στην Καστοριά!  

Μια πόλη την οποία απλόχερα η φύση στόλισε με περίσσεια  ομορφιά!    Απλωμένη  ανάμεσα στον Γράμμο και το Βίτσι  με θέα τη Λίμνη Ορεστιάδα (λίμνη της Καστοριάς όπως συνηθίζεται να αποκαλείται)

Με πανέμορφα αρχοντικά και αξιόλογα Μουσεία, τη Σπηλιά του Δράκου με μοναδική ομορφιά, τους σταλακτίτες και τις διάσπαρτες λιμνούλες και δίπλα την Παναγία τη Μαυριώτισσα... 

Περπατήσαμε στα δρομακια της πόλης και πήραμε αναμνηστικά μικρό δωράκια.

Περπατήσαμε δίπλα στην λίμνη παρέα με τους κύκνους ,τα γλαρόνια και τις λιμνοπαπιες που απολάμβαναν και αυτές τον ζεστό ,αστραφτερό ,χειμανιάτικο ήλιο.

Στη συνέχεια επιλέξαμε ένα από τα πολλά παραλίμνια ταβερνάκια, όπου, αφού φάγαμε, κόψαμε την βασιλόπιτα  της Πράσινης Κιβωτού 

και αλληλοευχηθηκαμε υγεία, αγάπη και κάθε καλό σε όλους!!! 

Έτσι χαρούμενοι, ευχαριστημένοι και με την ευχή σύντομα να βρεθούμε στο επόμενο ταξίδι! πήραμε το δρόμο της επιστροφής!!! 

Μαυριώτισσα
βασιλοπιτα
κοψιμο
κυκνος
παρεα
παρεα2
φλουρι

Εκτύπωση Email

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin