• Αρχική

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε προστατευόμενες περιοχές του Ν. Πέλλας

Επίσκεψη της Πράσινης Κιβωτού σε Προστατευόμενες περιοχές του νομού Πέλλας και κοπή πίτας στον Άγιο Αθανάσιο.
Με απόλυτη επιτυχία συνδυάστηκε η κοπή πίτας της Πράσινης Κιβωτού με την επίσκεψη στο νομό Πέλλας.

Limni Agra VrittonΟι φίλοι και τα μέλη της Πράσινης Κιβωτού είδαν τις περιοχές των λιμνών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον και πλούσια Ορνιθοπανίδα: τον υγρότοπο του Άγρα-Βρυτών και τη λίμνη Βεγορίτιδα.
Στη συνέχεια ενημερωθήκαν για τις προστατευόμενες περιοχές του νομού Πέλλας που προστατεύονται από διεθνείς ή/και εθνικές συμβάσεις. Πιο συγκεκριμένα στο βόρειο-βορειοδυτικό τμήμα του Δήμου Πέλλας έχει θεσμοθετηθεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) με ονομασία «Κρώμνη Γιαννιτσών» έκτασης 1501,067 εκταρίων.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

1ο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού στη Φαρκαδόνα

Farkadona posterΣτις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στη Φαρκαδόνα το 1ο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού. Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν από ειδικούς Επιστήμονες άγνωστες πτυχές της τοπικής Ιστορίας, του Πολιτισμού και της Παράδοσης.

Το μέλος του Δ.Σ της Πράσινης Κιβωτού και του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας κ. Βάϊος Μαλέκας συμμετέχει στο συνέδριο με εισήγησή του με θέμα: «Το αρχέγονο δάσος του Δήμου Φαρκαδόνας».

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου [ΕΔΩ].

Εκτύπωση Email

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων

20141121 Prasini KivotosΑντιπροσωπία της Πράσινης Κιβωτού, στα πλαίσια του προγράμματός της για ενημέρωση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επισκέφθηκε την Πέμπτη, 20-11-2014 τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου.
Την αντιπροσωπία των μελών του Δ.Σ της Πράσινης Κιβωτού, απουσιαζούσης της προέδρου της κ. Ελ. Τζιότζιου - Μηλιώνη σε προγραμματισμένο ταξίδι, αποτελούσαν ο αντιπρόεδρος κ. Στέργιος Βέργος, ο γενικός γραμματέας κ. Χρήστος Ζορμπάς και ο ταμίας κ. Β. Μαλέκας.
Τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν τον κ. Δήμαρχο για την μέχρι τώρα παρουσία της Πράσινης Κιβωτού ως μέρος της κοινωνίας των πολιτών και επισήμαναν ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της βρίσκεται το τρίπτυχο «Άνθρωπος - Κοινωνία – Περιβάλλον».

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Ημερήσια εκδρομή στην Ανάβρα Μαγνησίας

Anavra 20140515c 00Την Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014 διοργανώνουμε ημερήσια μορφωτική εκδρομή στο «Γαλατικό χωριό» Ανάβρα Μαγνησίας. Εκεί όπου πραγματοποιήθηκε το «θαύμα» της Πράσινης Ανάπτυξης και έγινε η μεγάλη ανατροπή του μειονεκτήματος σε πλεονέκτημα.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Ημερήσια εκδρομή στο Κεντρικό Ζαγόρι

Epirus-Ano-VitsaΤην Κυριακή 23 Φεβρουαρίου πάμε την ημερήσια εκδρομή μας στο Κεντρικό Ζαγόρι - Κήποι, Μονοδένδρι, Τσεπέλοβο - και στην επιστροφή πίνουμε τον καφέ μας στη λίμνη των Ιωαννίνων. To κόστος της εκδρομής είναι 15 € το άτομο.
Δηλώνουμε συμμετοχή και πληρώνουμε στο Chic Travel - στον Χρήστο Αντωνόπουλο, πλατεία Χατζηπέτρου. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24310-35577.

Εκτύπωση Email

Περισσότερα Άρθρα...

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin