Νέος κανονισμός σπόρων της ΕΕ
Τον περασμένο Μάϊο δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό κείμενο του Κανονισμού για την εμπορία σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, το οποίο προτείνει η Κομισιόν για έγκριση από Ευρωβουλή και Συμβούλιο των Υπουργών.
Το κείμενο εκ πρώτης όψεως αποτελεί συμβιβασμό μετά από τις πιέσεις των πολιτών σε όλη την Ευρώπη και την καμπάνια που πραγματοποιήθηκε σε πολλές χώρες (και στην Ελλάδα) για διασφάλιση των δικαιωμάτων των γεωργών και της υπάρχουσας πολύτιμης γεωργικής βιοποικιλότητας. Το κείμενο όμως μακράν απέχει από το επιθυμητό και προσδοκούμενο καθώς μόνο επιφανειακά δεν θίγει το μέλλον των ντόπιων, αβελτίωτων, παραδοσιακών ή νεώτερων και κυρίως των μη «καθαρών» ποικιλιών που αναπαράγει, καλλιεργεί, ανταλλάσσει και διακινεί τοπικά ο γεωργός.
Οι «Θεατρικές διαδρομές» συνεχίζουν ...
Η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων «Θεατρικές διαδρομές», μετά την περσινή πρώτη τους εμφάνιση με την «Εταιρία Θαυμάτων», συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά την προσπάθειά τους, αυτή τη φορά με την κλασσική κωμωδία των Σακελλάριου - Γιανακόπουλου «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».
Εγχειρίδιο υγιεινής και οικολογικής διατροφής!
Ένας χρήσιμος οδηγός με «προτάσεις για μία καλύτερη διατροφή» ως ένα εναλλακτικό εγχειρίδιο με πληροφορίες, απαντήσεις και καλές πρακτικές για θέματα διατροφής και υγείας!
Ο οδηγός υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
Δείτε το εγχειρίδιο της καλής διατροφής, κάνοντας κλικ εδώ.
Πηγή: WWF Ελλάς
Έως και το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται σπαταλιούνται ή χάνονται σε όλο τον κόσμο
Θα μπορούσε να καλύψει το μείζον θέμα του υποσιτισμού σε πολλές χώρες
Ο κόσμος χάνει ή σπαταλάει το 25-33% των τροφίμων που παράγει ετησίως για κατανάλωση, ένα τεράστιο ποσοστό που θα μπορούσε να καλύψει το χάσμα μεταξύ υποσιτισμού και επαρκούς δίαιτας σε πολλές χώρες, υποστηρίζει η Παγκόσμια Τράπεζα σε μια έκθεσή της που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
«Το ποσοστό των τροφίμων που σπαταλιούνται παγκοσμίως είναι ντροπιαστικό», είπε ο πρόεδρος του διεθνούς οικονομικού οργανισμού Τζιμ Γιονγκ Κιμ. «Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πηγαίνουν για ύπνο νηστικοί κάθε βράδυ κι όμως εκατομμύρια τόνοι τροφίμων καταλήγουν στο σκουπιδοτενεκέ ή χαλάνε πριν φτάσουν στην αγορά», τόνισε.