Μια πράσινη «κιβωτός» καθαρίζει το Σύδνεϋ

Μια διαφορετική «κιβωτός» διασχίζει τα νερά στις ακτές του Σύδνεϋ έχοντας αναλάβει την δύσκολη δουλεία του καθαρισμού της περιοχής από τον μολυσμένο αέρα.

sum-boat-660-2Ένα παλιό εμπορικό πλοίο, το SS Ayrfield που κατασκευάστηκε το 1911, έχει πάρει τον ρόλο ενός πλωτού δάσους που πλέει στο λιμάνι Χομπους, συμβάλλοντας στην τεράστια προσπάθεια καθαρισμού και εξωραϊσμού της περιοχής. Το συγκεκριμένο λιμάνι αποτελούσε μία ατελείωτη «χωματερή» για τα λύματα των εργοστασίων, έχοντας υψηλά επίπεδα DDT, φθαλικών ενώσεων, και άλλες

τοξικών χημικών ουσιών και η εκστρατεία εξυγίανσης του χώρου αυτού είναι από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες της πόλης. Το SS Ayrfield δίνει λοιπόν έναν πιο πράσινο και οικολογικό τόνο, καθαρίζοντας ταυτόχρονα την ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Το πλοίο είχε αρκετές χρήσεις με την πάροδο του χρόνου, πριν παροπλιστεί το 1970. Χρησιμοποιούταν κυρίως για μεταφορά προμηθειών στους Αμερικανούς στρατιώτες στον Ειρηνικό κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ είχε επίσης χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά άνθρακα. Τώρα πια το SS Ayrfield έχει γίνει ένα σύμβολο της προσπάθειας καθαρισμού της μολυσμένης από ανθρώπινες δραστηριότητες περιοχής, κουβαλώντας στο σκαρί του ένα ολόκληρο δάσος που καθαρίζει απολύτως φυσικά τον αέρα.

Πηγή: http://www.24news.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=14497

Tags: Οικολογία

Εκτύπωση Email

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin