Συγκέντρωση φαρμάκων στην Καλαμπάκα - 9 Δεκεμβρίου 2022

9 Δεκεμβρίου 2022,  Συγκέντρωση φαρμάκων στην Καλαμπάκα

Ύστερα από τα δύσκολα χρόνια που ζήσαμε λόγω κορονοϊού διοργανώσαμε την πρώτη ανοικτή εθελοντική δράση μας.

Η Πράσινη Κιβωτός, επέλεξε την ημέρα αυτή  με τη συνδρομή του Δήμου Μετεώρων και χορηγό επικοινωνίας το Ράδιο Σταγών να δώσει το παρόν στην Καλαμπάκα και να συγκεντρώσει φάρμακα τα οποία μέσω του  Κέντρου Υγείας θα διατεθούν σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Είναι η τρίτη φορά που επαναλαμβάνεται  δράση μας αυτή  στην Καλαμπάκα.

Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Λες και περίμεναν όλοι οι Καλαμπακιώτες, με το χέρι γεμάτο και απλωμένο να συνδράμουν τον αδύναμο συμπολίτη τους.

Ίσως οι δύσκολοι καιροί που βιώνουμε με ιούς και ιώσεις θανατηφόρες, η οικονομική κρίση και οι φυσικές καταστροφές μαζί να έβγαλαν στην επιφάνεια αξίες και συναισθήματα προς τον διπλανό μας, τον αδύναμο, τον μετανάστη, τον πρόσφυγα που είχαμε ξεχασμένα.

Ευχάριστη έκπληξη η συμμετοχή νέων εθελοντών, μαθητών του Γεν.  Λυκείου Καλαμπάκας, για τους οποίους ήταν μια όμορφη εμπειρία και ένα μάθημα ζωής, που τους έδωσε την ευκαιρία να αντιληφθούν ότι ο εθελοντισμός αποτελεί ανάχωμα απέναντι στις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας: οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και διακυβέρνησης.

Γιατί ο εθελοντισμός υπηρετεί αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αμοιβαιότητα, η προσφορά και σχεδιάζει μια διαδρομή για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας, την καταπολέμηση των ανισοτήτων και της αδικίας.

Η Πράσινη Κιβωτός εκφράζει ευχαριστίες στο Δήμαρχο Μετεώρων κ.         Θοδωρή Αλέκο και τους συνεργάτες του, που δέχθηκαν να είναι συνδιοργανωτές, στον Αντιπεριφερειάρχη κ.Χρήστο Μιχαλάκη που στήριξε τη δράση μας με την παρουσία του, στο Ράδιο – Σταγών και προσωπικά στον κ.Ευάγγελο Γκιάτα. και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία μιας ακόμη  δράσης  της Πράσινης Κιβωτού για τον Συν-Άνθρωπο.

 DSC 3123  DSC 7164 DCE E6BE66B6 AEA0 47C0 970F C3A14A43FF18

IMG db181ded9fa83e8286df399da45db945 V

Εκτύπωση Email

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin