Καθαρισμός κεντρικού δρόμου Καλαμπάκας - Μετεώρων

meteora kalampaka greeceΤην Κυριακή 17 Μαΐου η Πράσινη Κιβωτός σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας και τον ΣΚΑΪ με την πρωτοβουλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον», διοργανώνουν εθελοντικό καθαρισμό από τα σκουπίδια του κεντρικού δρόμου και των μονοπατιών που οδηγούν από την Καλαμπάκα στα Μετέωρα.
Η πρωτοβουλία αυτή αναμένεται να βελτιώσει την εικόνα της περιοχής των Μετεώρων η οποία έχει πληγεί από τη ρύπανση των σκουπιδιών.

Στον καθαρισμό θα λάβουν μέρος μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, περιβαλλοντικοί σύλλογοι, φορείς και εθελοντικές ομάδες.

Σημείο συνάντησης: το Δημαρχείο Καλαμπάκας στις 10 το πρωί.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

  • Κατά τη διάρκεια της συλλογής διαχωρίζουμε τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες (χάρτινες, πλαστικές, γυάλινες, μεταλλικές, τετραπάκ) οι οποίες θα τοποθετηθούν σε σακούλες διαφορετικού χρώματος από αυτές των κοινών απορριμμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων υπαλλήλων του Δήμου.
  • Δεν πιάνουμε τα απορρίμματα με γυμνά χέρια παρά μόνο με γάντια που θα μοιραστούν από το Δήμο ή αν επιθυμούμε θα φέρουμε μαζί μας για τη δική μας μεγαλύτερη ασφάλεια.
  • Δεν προσπαθούμε να σηκώσουμε βαριά απορρίμματα ή αιχμηρά αντικείμενα (σπασμένα γυαλιά, σύριγγες). Ειδοποιούμε τους αρμόδιους του Δήμου να φροντίσουν για την αποκομιδή τους.
  • Έχουμε υπό την επίβλεψή μας τα μικρά παιδιά. Οι ομάδες ανηλίκων συνοδεύονται απαραιτήτως και οι συνοδοί έχουν την πλήρη ευθύνη.
  • Προστατευόμαστε από τον ήλιο με αντηλιακό και καπέλο.
  • Φοράμε κατάλληλα ρούχα και κυρίως παπούτσια (κατά προτίμηση κλειστά και να μη γλιστράνε).

Εγγραφείτε και στις online κοινότητες της Πράσινης Κιβωτού:
Facebook
Twitter

Συνεργαζόμενοι φορείς:
- Πράσινη Κιβωτός
- Δήμος Καλαμπάκας
- ΣΚΑΪ - «Όλοι Μαζί Μπορούμε»
- Ράδιο «Σταγών FM 87,6»

 

Tags: Εθελοντισμός, Περιβάλλον

Εκτύπωση Email

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin