Η Πράσινη Κιβωτός στην Αγία Πετρούπολη

Η «Πράσινη Κιβωτός» στην Αγία Πετρούπολη
9 - 12 Σεπτεμβρίου 2016

DSC 0096 2 V1.0Αιτία για να ταξιδέψει η «Πράσινη Κιβωτός» στην Αγία Πετρούπολη, ήταν μια πρόσκληση που δέχθηκε, με αφορμή ότι το 2016 ορίστηκε ως «Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας».
Το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε βασίστηκε στο τρίπτυχο «Άνθρωπος – Κοινωνία – Περιβάλλον» που υπηρετεί και είχε ως θέμα: «Οι Δρόμοι της Ορθοδοξίας, του Πολιτισμού και της Ανάπτυξης».
Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν πολλές, με ιδιαίτερη αυτή με τον Γενικό Πρόξενο κ. Πάνο Μπεγλίτη, στην έδρα του Ελληνικού Προξενείου, όπου μας περίμενε μια ιδιαίτερα εγκάρδια υποδοχή. Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για όλα τα θέματα της ατζέντας μας αλλά και για όσα απασχολούν τη χώρα μας και ιδιαίτερα τον τόπο μας και πως θα ξαναβρούμε το βηματισμό μας και είπε χαρακτηριστικά ότι «η Αγία Πετρούπολη κοιτάει μπροστά και σχεδιάζει το αύριο με απόλυτο σεβασμό στο χτες και στο σήμερα».
Συναποφασίσαμε η «Πράσινη Κιβωτός» και η συνάντηση αυτή να είναι η γέφυρα για παραπέρα συνεργασία τόσο σε θέματα νεολαίας και εκπαίδευσης, όσο και σε θέματα που αφορούν τοπικούς πολιτειακούς και παραγωγικούς φορείς.
Επισκεφθήκαμε μια πόλη - χώρα με βαριά Ιστορία, με ατέλειωτα Μνημεία και Μουσεία, με πλούσια δάση, πανέμορφα θεματικά πάρκα, πολλά λουλούδια, χωρίς κυκλοφοριακό χάος, χωρίς ενεργειακό πρόβλημα, χωρίς σκουπίδια.

«Εκπαιδευτήκαμε», όπως μας είπε η ξεναγός «να σεβόμαστε το περιβάλλον να ανακυκλώνουμε να μη πετάμε σκουπίδια να προστατεύουμε την ομορφιά που υπάρχει γύρω μας».Naos sto Hymeno Aima
Ενημερωθήκαμε για την ενεργειακή κατάσταση και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, για τις εμπορικές συνεργασίες με άλλες χώρες και πως η χώρα μας θα έχει καλύτερη παρουσία προϊόντων της στην τοπική αγορά της Αγίας Πετρούπολης.
Μάθαμε για την εκπαίδευση, τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων της, πως διαμορφώνεται το σήμερα της νεολαίας και πως προδιαγράφεται το αύριο.
Και αφήσαμε πολλά «πως» και «γιατί» πίσω και φύγαμε με πολλά ερωτηματικά και ίσως αυτό να είναι το καλύτερο... έτσι απλά γιατί θέλουμε να έχει συνέχεια το πρόγραμμά μας ...και το ταξίδι μας να επαναληφθεί.

Tags: Πολιτιστικά, Ποιότητα ζωής

Εκτύπωση Email

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin