5ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Το περίφημο 5ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2016 επισκέπτεται φέτος τη Δυτική Θεσσαλία!

Στιafisa 16ς 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 το ράλλυ θεσμός για την Ελλάδα.

H εκκίνηση από τη Λάρισα (8/10) και ο τερματισμός στα Τρίκαλα την Κυριακή 9 Οκτ. 2016.
Λίμνη Πλαστήρα και Μετέωρα οι αγαπημένοι προορισμοί.

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ
ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΛΑΡΙΣΑ - ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ - ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ - ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΜΕΤΕΩΡΑ

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ-ΑΝΤΙΚΑ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΤΟΠΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Λάρισας, Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον πολλών οδηγών να λάβουν μέρος στο περίφημο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2016, γι’ αυτό και επικρατεί εγρήγορση στις τάξεις των μεγαλύτερων Λεσχών κλασσικών αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα, για το αυθεντικό και εντυπωσιακό 5ο Ιστορικό Ράλι Όλυμπου 2016 (21η Μακεδονική Πλοήγηση), που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 και διοργανώνεται από τον Φορέα Πολιτισμού και Επιστημών Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (Ελασσόνα - Θεσσαλία) και την παντοδύναμη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ - Θεσσαλονίκη ), με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Εθελοντικής Οργάνωσης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ» - Τρίκαλα, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων Λάρισας, Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο αυτό γεγονός για το χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης, που έχει ξεπεράσει από την πρώτη στιγμή τα σύνορα της Ελλάδας, ξεκίνησε το 2012 και διατηρείται ως θεσμός στη Θεσσαλία, συγκεντρώνοντας, κάθε χρόνο, το ενδιαφέρον εκατοντάδων Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.
Xαρακτηρίζεται από την εξαιρετική και διεθνών προδιαγραφών διοργάνωση, σπάζοντας ρεκόρ συμμετοχών, την άριστη φιλοξενία από τους Φορείς της Θεσσαλίας και τις τοπικές κοινωνίες και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πολλών Δήμων, που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το σπουδαίο αυτό γεγονός, ενώ η βαθμολογία του μετρά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" που διοργανώνει η ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Η Λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα, ο φετινός απόλυτος προορισμός

Η πρωτοτυπία, που καθιερώθηκε από τους διοργανωτές, προκειμένου το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου να διατηρεί τη φρεσκάδα του, είναι η εναλλαγή κάθε χρόνο των διαδρομών του, έτσι ώστε τα 11073551 1573837959568586 1322319703078414429 n2πληρώματα να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο τη Θεσσαλία, αλλά και τις όμορες Περιφέρειες, με βασικό στρατηγικό κέντρο τον μυθικό Όλυμπο.
Φέτος, οι διοργανωτές, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λάρισας, Φαρκαδόνας, Τρικκαίων και Καλαμπάκας, θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τον πολιτισμό, τους αρχαιολογικούς χώρους, την ιστορία, τα μοναδικά τοπία, τις ιδιαίτερες γεύσεις της Δυτικής Θεσσαλίας, τα αρωματικά φυτά και βότανα και γενικά το μεγαλείο ενός τόπου, όπως είναι οι Νομοί Καρδίτσας και Τρικάλων, αναδεικνύοντάς τους ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό.
Κάποια ενδεικτικά σημεία της διαδρομής είναι:
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Οκτωβρίου 2916:
ΛΑΡΙΣΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΕΚΚΙΝΗΣΗ
ΦΑΡΚΑΔΟΝΑ (στάση στην πλατεία, Υποδοχή από τον Δήμο και ανασυγκρότηση οχημάτων), Γριζάνο, Οιχαλία, Μητρόπολη, Φράγμα Λίμνης Πλαστήρα, Νεοχώρι, Μουζάκι Καρδίτσας, Πύλη Τρικάλων, Ελάτη, Χρυσομηλιά, Μετέωρα, Καλαμπάκα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015:
Επίσκεψη σε Μονές των Μετεώρων ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ - ΕΚΚΙΝΗΣΗ 2ΗΣ ΜΕΡΑΣ
Διαδρομές μέσα από πολλά χωριά της περιοχής, ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ 5ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 2016
Θα ακολουθήσει αμέσως μετά η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων και των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές, σε μια πανηγυρική εκδήλωση. Όλες αυτές τις ώρες τα κλασσικά οχήματα θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, όπου και μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι ελεύθερα ( από τις 13.00 μ.μ. μέχρι τις 17.00 μ.μ. )

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Κεντρικός Συντονιστής -Εγγραφές: ΛΕΚΑΜ : - Πρόεδρος κ. Τσάλιος Γεώργιος 2310-816180 (Λέσχη) - Κιν.6975-909100, E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ 24310-46402, E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΔΙΚΤΥΟ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ": κ. Κ. Σκριάπας 6974-881944
Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Γκανάκης Νικ. 6944-479588
ΛΕ.Κ.Ο.Β. : κ. Τζαννέτος Παπαγεωργίου 6938-139410, E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,
Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr, www.lekov.gr, www.diktioelassonas.gr, www.prasinikivotos.gr

ΙσP5090087 τορικό Ράλι Ολύμπου - Ένας θεσμός που αναδεικνύει τη Θεσσαλία και την Ελλάδα

Το Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" με έδρα τη Λάρισα και την Ελασσόνα στον ΝΔ Όλυμπο και η ΛΕΚΑΜ, η μεγαλύτερη Λέσχη της Βόρειας Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη ,η ΛΕΚΟΒ (Βόλος) και ο ΣΚΑΛ (Λάρισα) ,που είναι οι βασικοί διοργανωτές του Ιστορικού - Κλασσικού Ράλι Ολύμπου τα τελευταία χρόνια, είναι αυτοί που το καθιέρωσαν ως γεγονός, που ταξιδεύει εικόνες της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και έκλεψε τις καρδιές από όλους τους λάτρεις των κλασσικών αυτοκινήτων.
Για τον λόγο αυτό το αυθεντικό Ιστορικό Ράλι Ολύμπου, που διοργανώνεται μόνο από τις παραπάνω Λέσχες και που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του, έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία, αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του, με αποτέλεσμα οι φανατικοί του, πλέον, φίλοι, να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, τον πολιτισμό τους, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξενους κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου, που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Εκτύπωση Email

Κοινωνικά Δίκτυα

Follow on Facebook Follow on Twitter Follow on Linkedin